Nogle af vores fremragende kvindelige ingeniører fra hele verden deler, hvordan deres karriere har udviklet sig hos Keller.

Assistant Project Manager on Keller site

"Jeg opfordres hele tiden til at gøre fremskridt."

Carly Møller
Assisterende projektleder - Keller Nordamerika, Chicago

Jeg blev ansat hos Keller som feltingeniør i juni 2016 efter at have dimitteret fra University of Wisconsin-Madison med en universitetsgrad i geologisk ingeniørvidenskab. I løbet af de sidste fire år er jeg blevet forfremmet til projektingeniør og for nylig til assisterende projektleder.

For at være ærlig, var jeg bekymret over at blive en del af en overvejende mandsdomineret industri. Men da jeg blev interviewet til jobbet, sagde en af ingeniørerne til mig: "Jeg er den eneste kvindelige ingeniør / projektleder, du vil tale med i dag, så hvis du har spørgsmål om at være kvinde i denne branche, så spørg løs." Jeg gik derfra og indså, at hvis hun kunne gøre det, kunne jeg også. At møde hende fik mig til at indse, at Keller kunne være en arbejdsplads for mig.

Siden jeg tiltrådte, har folk her løbende opfordret mig til at gøre fremskridt. Jeg er praktisk anlagt, så jeg sætter pris på, at virksomheden har givet mig mulighed for at prøve nye ting, så jeg kan arbejde mig igennem mine succeser og fiaskoer og blive en bedre ingeniør og projektleder. Jeg har også haft et par meget støttende mentorer, der har været der for at besvare mine spørgsmål undervejs.

Mit råd til andre kvindelige ingeniører hos Keller er at holde sig til og ikke være bange for feltarbejdet. De første år med rejser og arbejde kan være udfordrende, men man lærer så meget, som vil hjælpe én senere hen. Så find dig en mentor. Det er vigtigt at have erfarne folk til at få ideer af, eller bare for at få luft for sine tanker, når man har haft en hård dag.

Female Keller project manager on site

“Jeg er kun blevet behandlet på lige fod med andre”

Tünde Lorinczi
Junior Projektleder - Keller Grundläggning, Sverige

Jeg studerede civil- og infrastrukturteknik i Cluj-Napoca, Rumænien, og tog derefter en kandidatgrad i geoteknisk ingeniørarbejde, hvoraf en del foregik i Graz, Østrig. Det var dér, hvor jeg første gang hørte om Keller, en af de største og mest respekterede virksomheder inden for sit område.

Jeg blev ansat hos Keller Rumænien i 2015 som designingeniør og fik derefter chancen for at hjælpe på et jet grouting projekt i Helsinki som byggetekniker. Det ændrede alt - jeg blev fascineret af projektudførelsen og lige siden har jeg været projektingeniør og arbejdet på byggepladser i Ungarn, Østrig, Finland, Norge og nu Sverige, hvor jeg er junior projektleder.

Dette er stadig et erhverv, hvor kvinder er underrepræsenterede. Men jeg kan sige, at jeg kun er blevet behandlet med tillid og på lige fod med andre.

Mit råd til kvinder, der slutter sig til branchen, er at minde dem om, at vi er lige så dygtige som enhver anden mand. Min erfaring er, at hvis man sætter sig selv et mål, og man er udholdende og hårdtarbejdende, kan man opnå hvad som helst.

Keller female project engineer on site

“Jeg har fået meget støtte fra andre kvinder i virksomheden”

Millie Pryphun
Assisterende projektleder - Keller Nordamerika, Florida

Jeg tiltrådte, hvad der dengang var HJ Foundation direkte efter college, i virksomhedens program Preparing Individuals to Lead with Excellence (PILE), som giver mentorskab og erfaring inden for forskellige områder af virksomheden. Jeg fik chancen for at arbejde som feltingeniør og på maskinværkstedet samt i estimerings- og projektstyringsafdelingerne. Da jeg var færdig, blev jeg projektingeniør, og inden for et år blev jeg forfremmet til assisterende projektleder.

Jeg er blevet uddannet i maskinteknik, så jeg har ikke den typiske baggrund som civilingeniør. PILE gav mig mulighed for at lære og vokse i stillingen. Jeg var også tiltrukket af virksomheden, fordi kontoret i Florida har de fordele, der er ved at være en lille virksomhed, men med støtte og ressourcer fra en global virksomhed.

Jeg har fået meget støtte fra andre kvinder i virksomheden. Velvidende om hvordan en mandsdomineret virksomhed og industri er, har disse kolleger været en uvurderlig kilde til erfaring og mentorskab. En af de største udfordringer, jeg har stødt på, er folk uden for virksomheden, der ikke tager mig alvorligt eller tror, at  jeg har fået arbejdet, fordi jeg er ung og kvinde.

Mit råd til andre unge kvindelige ingeniører er, at man skal være parat til selv at tage kampen op og blive hørt. Bed om hjælp og træning, når du har brug for det, og find en mentor, der kan støtte og presse dig til at gøre dig mere rustet.

Keller female product line manager on site

"Ledelsen har været meget positivt indstillet over for min fortsatte oplæring"

Belen Rodriguez
Product Line Manager, Jet Grouting  - Keller Cimentaciones, Madrid

Min karriere med Keller startede, før jeg selv blev færdig som teknisk ingeniør, takket være et stipendium, der tillod mig at arbejde her i sommermånederne.

Efter at have afsluttet mit kursus, blev jeg fastansat, men virksomheden opfordrede mig til at fortsætte med at studere. I løbet af de næste to år, arbejdede jeg om morgenen i den ordregivende afdeling og om eftermiddagen med at gå på universitetet for at få en højere ingeniøruddannelse. Lige siden har Kellers ledelse været meget støttende over for min fortsatte uddannelse – jeg har stadigvæk et ønske om at lære mere, og det gør mit job spændende og engagerende.

Jeg gik videre til at blive site manager, i en alder af kun 24 år, hvor jeg tacklede mange komplekse og udfordrende projekter, og i de sidste tre år har jeg været en product line manager, med speciale i jet grouting.

I begyndelsen af min karriere var jeg bekymret over det lave antal kvindelige ingeniører på dette område - procentdelen er stadig meget lav i dag, især på byggepladser hvor det er svært at finde nogen kvinder i dette land.

Desværre er der stadig nogle snæversynede mennesker ude i verden, der mener, at kvinder ikke bør have denne form for arbejde. Jeg havde endda en kunde, der sagde til mig, at han hellere ville undgå at diskutere byggeproblemer med en kvinde. Men i stedet for at afskrække mig, har kommentarer som disse kun gjort mig stærkere. Keller har været meget støttende i disse situationer.

Det er stadig et utroligt hårdt område for kvinder at arbejde i, og det kan føles som om man er nødt til at arbejde dobbelt så hårdt for at bevise sin viden og kapacitet til nogle mennesker. Men geoteknisk ingeniørarbejde er et spændende område; hvert projekt er anderledes og åbner op for mange nye udfordringer.

Keller female graduate on site

"Den bedste støtte, jeg har haft, er at kunne arbejde sammen med andre kvindelige ingeniører

Danah Crichton
Nyuddannet Ingeniør - Keller Australien

Jeg startede hos Keller som ingeniørpraktikant i maj 2019 og blev tilbudt en ingeniørstilling i januar 2020. Jeg har altid haft en interesse i at arbejde i forskellige situationer og steder, og med Keller har jeg haft mulighed for at opleve rigeligt af dette. Da jeg fik chancen for at arbejde som nyuddannet ingeniør, greb jeg chancen og har det virkelig godt med de andre ansatte og virksomheden.

Jeg har konstateret, at alle her er meget imødekommende og villige til at få mig involveret i en masse forskellige jobs. Alle er ivrige efter at videregive en masse læring, og det har gjort en verden til forskel for en som mig med meget lidt eksponering i industrien.

Jeg har aldrig bekymret mig meget, om de mennesker, jeg er omgivet af på arbejdspladsen, er overvejende mænd eller kvinder - selv om det helt sikkert er opmuntrende at møde andre kvinder i branchen. Faktisk er den bedste opmuntring jeg har haft som kvindelig ingeniør at være i stand til at arbejde sammen med andre meget dygtige og kyndige kvindelige ingeniører. Jeg har lært så meget af dem og håber, at jeg kan spille den rolle for andre unge ingeniører i fremtiden.

Man får en masse støtte fra Keller, i den forstand, at der er så meget erfaring, man kan trække på. Jeg har også haft masser af støtte under fire øjne - ingen har nogensinde fået mig til at føle mig dum, hvis jeg har stillet spørgsmål (herunder dumme spørgsmål), hvilket er fantastisk!

Keller female designer at her desk

"Jeg har altid været i stand til at regne med støtte fra hele holdet"

Emanuela Tomków
Assisterende Designer - Keller Polen

Jeg har kun været hos Keller i et par måneder som fuldtidsansat, men inden da havde jeg to sommerpraktikpladser, hvor jeg arbejdede som byggepladsingeniør og kunne udvikle mine designfærdigheder. Jeg nød det virkelig, og for en ung person, der ønsker at starte sin karriere, var det en fantastisk måde at få erfaring på. Praktikpladserne overbeviste mig om, at dette er den virksomhed, der kan hjælpe mig med at nå mine mål. Jeg er nu assisterende designer her i Poznań, Polen.

Jeg har mødt en masse sympatiske og intelligente mennesker her. Takket være en fantastisk atmosfære, har jeg aldrig følt mig som den "nye" - Jeg har altid været i stand til at regne med støtte fra hele holdet.

Jeg behandler altid hver opgave som en ny udfordring. På grund af mine kollegers erfaring er jeg i stand til at forbedre mine færdigheder hver dag. Jeg har frihed til at arbejde og udføre opgaver, som jeg vil, og jeg får chancen for at være en del af store projekter, der giver mig mulighed for at teste mig selv i forskellige roller.

Hvis du vil have et fredeligt og let job, er dette ikke stedet for dig! Der foregår meget her, så man skal være klar til en masse udfordringer. Når det er sagt, vil Keller give dig alt, hvad du behøver for at opfylde selv de sværeste opgaver.