Keller gennemfører projekter i næsten alle lande i verden med multinationale byggepladser.

Vores SMS2a projekt har dog sat en ny rekord.

Af de omkring 20 ansatte, der arbejder på og uden for byggepladsen for vores norske datterselskab Keller Geoteknikk AS i Oslo, er der 10 forskellige nationaliteter repræsenteret. 

Vores afdeling for South East and Nordics (SEN) har altid været stolte af sin mangfoldige og multikulturelle arbejdsstyrke. Alene i denne forretningsenhed er Keller repræsenteret i ni lande, hvor der tales endnu flere sprog - Schweiz har for eksempel fire nationale sprog: tysk, fransk, italiensk og rætoromansk. Og da Norge, Sverige og Finland blev medlem af BU i januar i år, bød vi endnu flere sprog velkommen.

Forskelligartet arbejdsstyrke, forskellige færdigheder

Projektgruppens oprindelseslande er også forskellige. Kun syv af de omkring 20 ansatte har et norsk pas. De øvrige kommer fra ni forskellige lande, hovedsageligt fra Østrig, Tyskland, Grækenland, Kenya, Litauen, Polen, Filippinerne, Tyrkiet og USA.

De har ikke kun forskellige kulturelle baggrunde, men også forskelligartede faglige færdigheder, som vi kan gøre brug af på dette udfordrende projekt, og som supplerer hinanden godt. En ting, de har til fælles, er dog, at de alle tilhører Keller-familien," siger Dominik Gächter, regionalchef i Norge.

Ny jernbanelinje

Til SMS2a-projektet er Keller ved at bygge en byggegrube ved hjælp af den tørre dybe jordblanding (DDSM) til en ny, ca. 10 km lang jernbanelinje, der vil passere gennem byen Moss. Yderligere metoder som jet grouting bliver brugt til at forbedre stabiliteten i kvikler, der er udbredt i Norge og Sverige.
Da dette spændende projekt fortsætter med at tage form, vil teamet, ledet af Dominik Gächter, have masser af muligheder for at lære af alle de forskellige kulturelle baggrunde og sprog, der er repræsenteret på byggepladsen, et unikt levende arbejdseksempel på mangfoldighed.