Arbejde og forældreskab kan være en vanskelig balancegang i de bedste tider. Og med den globale COVID-19-pandemi, er skoler lukket, og mange fik rollen som deltidunvdervisere, og det hele blev meget mere vanskeligt. Nogle Keller-ansatte deler, hvordan de klarede forældrerollen under pandemien.

Keller family with Keller toy truck

Miguel Sanchez Guijarro
HSEQ Manager Iberia-Latam

Bor i Madrid, Spanien

Jeg bor sammen med min kone og tre børn: Mercedes, der er 13, Miriam, 11, og Miguel, 7. For os startede lockdown den 15. marts uden nogen mulighed for at gå ud. For nylig har voksne fået lov til at gå en tur i løbet af dagen, og med børn havde de kun lov til at gå ud mellem kl. 12:00 og 19:00 og kun med en forælder. Selv da kunne vi kun være ude en time, og vi kunne ikke gå mere end 1 km væk fra vores hjem.

Jeg besøger stadigvæk byggepladser, og den største udfordring er at være i kontakt med vores folk på afstand. To eller tre dage om ugen er jeg på kontoret (vi får lov til at gå på arbejde, hvis det er nødvendigt) og blive der indtil kl. 15:00, så kommer jeg hjem og fortsætter med at arbejde indtil kl. 19 eller 20.

Før pandemien plejede jeg at rejse meget; nu kan jeg tilbringe mere tid sammen med min familie og være en del af deres daglige rutine. Vi har forsøgt at beskytte børnene fra situationen så meget som muligt - vi synes, det er bedst for dem, at de ikke får så mange oplysninger udefra, det er ikke godt for dem. Når jeg er hjemme, forsøger jeg at hjælpe mine børn med deres hjemmeundervisning, men jeg er ikke god til det!

Keller employee with his family

Kevin Wikar
Area Manager, Keller Nordamerika
Bor i Annapolis, Maryland

Jeg bor sammen med min kone, Cornelia, og vores to børn Gabriela, 17, og Stefan, 14. Vores delstat har stort set været lukket ned i over en måned nu, selv om det for nylig er begyndt at løsne lidt op.

Byggeri anses for afgørende, så jeg har været på kontoret tre dage om ugen og arbejder hjemmefra resten af tiden. Dagene derhjemme har været udfordrende.

Min kone er hjemmegående, som tidligere har været ansat  i miljøsektoren og meget veluddannet, så hun har taget føringen med børnenes læring. Min datters skole var godt forberedt til online undervisning, så hun har tendens til at isolere sig selv. Stefan er i en mellemskole, der ikke var specielt forberedt på denne situation, så i april tænkte han, at sommerferien er begyndt tidligt! Det satte vi hurtigt en stopper for.

De har været frustrerede som alle andre, men vi støtter dem. Min søn vil gerne gå ud med sine venner og min datter skulle have haft elevfest. Hun er nu begyndt at tænke på college. Vi forsøger at guide hende til nøje at overveje, hvilke emner og hvilken karrierevej, hun skal vælge, fordi en masse sektorer vil være i knæ i et godt stykke tid.

For Kellers vedkommende har vi stadig stor efterspørgsel i offentlige og private infrastrukturprojekter, og det har været meget vanskeligt at imødekomme denne efterspørgsel. Jeg er for nylig begyndt at rejse lidt længere væk. Vi tager alle forholdsregler på disse besøg, men der er selvfølgelig en bekymring. Men som jeg siger til mine venner, når de spørger mig, hvorfor jeg har tænkt mig at arbejde, dette er vigtige projekter, der holder vores virksomhed oppe at køre.

Keller employee with her daughter

Lea Cochrane
Marketing Manager, Keller Australien
Bor i Victoria

Jeg bor sammen med min partner, Amos, og tre børn: 13-årige Chelsea, Cameron, 9 år, og Amelia, 5 år, der går i første klasse. Vi har også tre hunde!

Børnene elsker 'iso-liv', som vi kalder det her. For dem betyder det kunst og kunsthåndværk, nætter med brætspil, gåture og rideture, madlavning, legehuse og masser af kvalitetstid i og omkring vores hjem. Det har virkelig forøget deres kreativitet, men de savner deres venner og andre familiemedlemmer. Vi er en sammensat familie, så halvdelen af ugen er børnene her ikke, og jeg har mere tid til mit arbejde.

Vi har tilbragt otte uger derhjemme, siden lockdown begyndte, og det har været en rigtig følelsesmæssig rutsjebane. Jeg elsker mennesker og nyder at gå på arbejde for at se mine kolleger. Jeg har kæmpet med angst, stress, ensomhed og det generelle spørgsmål om, hvad jeg kan gøre for at klare mig gennem dagen. Jeg er ikke specielt god til at være hjemmemenneske. Før Covid-19 var vores sociale liv stort set udendørs, med masser af camping og eventyr.

På den positive side, har jeg været i stand til at påvirke og været vidne til mine børns succeser med deres skolearbejde, og jeg har bidraget til deres læring, som har været meget givende. At arbejde hjemmefra har mange fordele, som for eksempel ikke at bruge tid på at tage til kontoret eller i skolen.

Hjemmeundervisning har været udfordrende. Vi har tilpasset vores hus, så vi alle har et sted at sidde og arbejde, men vi har ikke så meget plads. Derudover er man nødt til at oprette og bruge online-materiale fra tre forskellige skoler og samtidig forsøge at huske, hvem der har møder i dag, på hvilket tidspunkt og ved hjælp af hvilken platform!

Amelia er ved at lære at læse og skrive, så alt hendes arbejde kræver assistance og meget tålmodighed. Cameron skal have hjælp til ca. 50 % og har brug for kvalitetskontrol, selv om han nok havde håbet på at slippe afsted med en minimal respons i noget af sit arbejde. Heldigvis er Chelsea næsten helt uafhængig. Hun har været sådan en stor hjælp for mig og en inspiration for hendes yngre søskende.

Heldigvis arbejder jeg for en fantastisk, forstående virksomhed med fantastiske mennesker, og jeg har kun oplevet hensynsfulde arbejdsvilkår som forælder.

Keller employee with her family

Jessica Church
HR Manager, Keller Nordamerika
Bor i Baltimore

Jeg bor sammen med min mand Aaron, og vi har to sønner - Brody, der er seks og et halvt, og Landon, der fylder fire den 31. maj. Vi skal have en pandemi-fødselsdag i huset!

Pga. nye regler om, at man skal være hjemme, kan vi kun forlade vores hjem for at dyrke motion og andre absolut nødvendige gøremål. Nogle dage er rigtig gode, min mand får arbejdet gjort, og drengene er relativt velopdragne. Nogle dage er det det rene kaos - de spørger dagligt, hvornår de skal tilbage til skolen og se deres venner.

Min mand og jeg arbejder på fuld tid, så i begyndelsen af vores uge taler vi om vores tidsplan, så vi hver dag får halvdelen af dagen på hjemmekontoret uden afbrydelser. Den anden halvdel er stadig arbejde, besvarelse af opkald, e-mails osv., plus undervisning i børnehave, forberedelse af utallige måltider, og så skal vi også tage dem med udenfor for at lege.

Jeg har lært et par ting, som for eksempel at min Wi-Fi dækker et område på fire huse, så jeg kan tage min laptop med udenfor, når mine børn råber og skriger i det øjeblik, jeg får et opkald. Og jeg savner enormt meget at arbejde på kontoret med mine kolleger.

Før Covid-19 plejede jeg at sige, at der ikke var nok tid, og jeg savnede at tilbringe tid med mine drenge. Så på trods af udfordringerne har situationen givet mig tid til at være sammen med dem i denne korte periode. For en arbejdende mor, er det noget, jeg aldrig troede, jeg ville få.

Keller employee with her children

Rosalind Leong
PA to Directors, Keller ASEAN
Bor i Singapore

Jeg bor sammen med min mand og to børn: Jayden på 11 år og Charlotte, som er ni år. I Singapore arbejder alle hjemmefra med undtagelse af dem, der har livsnødvendige arbejdsfunktioner, og en person i familien har lov til at gå ud og købe ting.

Som familie har vi klaret os fint – vores restriktioner er ikke helt en lockdown. Vi bliver bare hjemme og henter dagligvarer en gang om ugen. Børnene er nu på skoleferie efter næsten en måned med hjemmebaseret undervisning, hvilket har gjort tingene lettere. Hver morgen skulle vi logge ind på et online læringssystem, hjælpe børnene med at oprette deres video-møder, derefter hjælpe dem med deres spørgsmål, tjekke deres svar, indsende arbejde etc..

Den største udfordring har været de endeløse huslige pligter. Huset bliver ved med at blive rodet, når børnene er hjemme. så vi rydder hele tiden op efter dem. Og i Singapore er det virkelig varmt og fugtigt, hvilket betyder, at man skal skifte tøj flere gange dagligt, så der er meget vask! Jeg træner dem til at vaske op, men de er stadig ofte beskidte!

Balancegangen mellem arbejde og forældrerollen har ikke været så svær. På den lyse side føler jeg, at vi bruger mere tid sammen. På de dage, hvor jeg ikke kan afslutte mit arbejde i løbet af dagen, arbejder jeg bare senere om aftenen. Det faktum at jeg ikke behøver at haste hjem efter arbejde for at hente dem betyder, at det er mere fleksibelt.